karaaslan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pidgin, Windows ve Linux için bir anında mesajlaşma

Aşağa gitmek

Pidgin, Windows ve Linux için bir anında mesajlaşma Empty Pidgin, Windows ve Linux için bir anında mesajlaşma

Mesaj  Admin Ptsi Ara. 17, 2007 12:17 pm

Pidgin, Windows ve Linux için bir anında mesajlaşma (IM-instant messaging) programı. Pidgin’in en önemli özelliği, aynı anda
IRC
Jabber
Lotus Sametime
Miranda IM
MSN Messenger
Novell GroupWise
OpenNAP
Yahoo! Messenger
Zephyr
SILC
[justify] Google Talk ve daha birçok IM ağına, birden fazla hesapla bağlanmayı olanaklı kılması. Yani aynı anda hem MSN hesaplarınızı hem de Google Talk hesaplarınızı Pidgin’den açabilirsiniz. Ayrıca içinde reklâm olmaması, Windows Live Messenger’dan daha az sistem kaynağı kullanması da cabası.

www.buradan indir... linkine tıklayalım. Gelen sayfadan işletim sistemimizi seçtiğimizde, işletim sistemimize uygun “Pidgin” versiyonu için indirme linki çıkacak. Çıkan “Download Pidgin 2.2.0” linkine tıklayarak indirme işlemini başlatalım. İndirdiğimiz “pidgin-2.2.0.exe” dosyasını çalıştırarak kurulumu başlatalım. Kurulumu “Run Pidgin now” seçeneğini işaretlemeden bitirelim. Ardından bilgisayarıma sağ tıklayarak özellikler penceresini açalım. Gelişmiş sekmesinde “Ortam Değişkenleri” butonuna tıklayalım. Sistem değişkenleri başlığının altındaki (DİKKAT: kullanıcı değişkenleri değil) “Yeni” butonuna tıklayalım. “Değişken Adı” kısmına “PIDGINLANG” (büyük harfle ve tırnak işaretleri olmadan); “Değişken Değeri” kısmına Türkçe için “tr”, Kürtçe için “ku” (küçük harfle ve tırnak işaretleri olmadan) yazalım. Dil ayarını yaptığımıza göre artık Pidgin’i çalıştırabiliriz.
Pidgin’i çalıştırıp “Hesaplar>Ekle/Düzenle” menüsünde ekle butonuna basalım. Hesap ekleme penceresinde Protokol kısmından MSN’i (diğer IM ağları için uygun protokol seçilmeli) seçelim. Kayıtlı isim kısmına MSN Messenger’a verdiğimiz kullanıcı ismimizi yazalım. Yerel isim kısmına diğer kullanıcıların göreceği ismimizi yazalım. Kaydet butonuna basalım. Kaydeder kaydetmez Pidgin bizden bağlantı için şifremizi isteyecek. Şifremizi verelim ve eğer şifremizi kaydetmek istiyorsak “parolayı kaydet” seçeneğine tıklayıp “hesaplar” penceresini kapatalım. Daha fazla hesap eklemek istersek bunu hesaplar penceresini kullanarak yapabiliriz. “Kişi Listesi” penceresinde en alttaki butondan durumumuzu (Çevrimiçi, Meşgul vb. ), durumumuzun hemen sağındaki resim ikonundan da kişisel resmimizi ayarlayabiliriz. Dosya aktarımı yaparken “Ctrl+T” ile ya da “Araçlar>Dosya Aktarımı” menüsünden aktarımın ne durumda olduğunu görebiliriz. Pidgin’e MSN hesabının yanına bir de Google Talk hesabı yükleyelim. “Hesaplar>Ekle/Düzenle” menüsüne girelim. Açılan pencerede “Ekle” butonuna basıp protokol olarak “Google Talk” seçelim. Kayıtlı isim kısmına gmail kullanıcı adımızı yerel isim kısmına ismimizi gözükmesini istediğimiz şekilde yazalım ve “Kaydet” butonuna basalım. Biz hesabı kaydeder kaydetmez Pidgin hesaba bağlanmak için şifremizi isteyecek. Şifremizi de girdiğimizde işlem tamamdır. Tüm hesaplardaki kişiler tek bir listede görüntülendiği için karışıklığa yol açabilir. Bu nedenle “Kişiler>Grup Ekle” menüsünü kullanarak “Google Talk” vb. isimli bir grup oluşturarak tüm Google Talk bağlantılarını bu grubun içine almak işleri kolaylaştırabilir. Eklediğimiz hesapları “Hesaplar>Ekle/Düzenle” menüsünde hesap isminin solunda yer alan işaret kutusunu kullanarak ya da “Hesaplar>Hesabı Etkinleştir” menüsünden aktif hale getirebiliriz.
Hesaplarımızı eklediğimize göre şimdi de “Araçlar>Eklentiler” menüsünü açıp Pidgin’in ayarlarını biraz kurcalayalım. Eklentiler penceresinde yüklü olan tüm eklentileri görebilir ve aktifleştirebilirsiniz. Öncelikle “Geçmiş” eklentisini yanındaki işaret kutusunu kullanarak etkinleştirelim. Böylece herhangi biri ile konuşmak için konuşma penceresini açtığınızda, ilgili kişiyle Pidgin üzerinden yaptığınız son konuşmada da ne konuştuğunuzu hatırlamaya çalışmak zorunda kalmayacaksınız. Pidgin sizin için son konuşmanızı konuşma penceresine yerleştirecek. Ardından “Kişi Durum Uyarısı” eklentisini aktifleştirelim. Böylece ekli kişlerin durum değişiklikleri konuşma penceresinde görünecek. “Saydamlık” eklentisini aktifleştirelim ve “Eklentiyi Yapılandır” butonuna tıklayıp eklenti ayarlarına girelim. Açılan penceredeki ayarları kullanarak konuşma pencerelerini ve kişi listesini yarı saydam hale getirebiliriz. “Windows Pidgin Seçenekleri”ni aktifleştirip ayarlarında ilgili seçeneği işaretleyerek Pidgin’in Windows’un açılışında çalışmasını sağlayabiliriz. “Yazışma Renkleri” eklentisini aktifleştirip buradan tüm yazışma ve sistem mesajları için biçim ve renk belirleyebiliriz. Ayrıca MSN’in uyarı kutularına alışmış olanlar için www.buradan indir... adresinden Guifications2 eklentisini indirip kurmakta ve aktifleştirmekte yarar var. Burada anlattıklarımın dışında kalan eklentileri de tek tek deneyip görmek hatta webden “Pidgin Plugins” şeklinde bir arama yapıp yeni eklentiler yüklemek eğlenceli olabilir

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 176
Yaş : 55
Kayıt tarihi : 15/12/07

https://karaaslanaydin.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz